Mimosai yra vienas iš paprasčiausių ir gaiviausių brunch’o kokteilių, kuriuos galite paruošti namuose. Šis receptas yra mano mėgstamiausias, su daugybe patarimų, padėsiančių jums pasigaminti geriausius mimosus.
Kodėl Mimosai Yra Tokie Populiarūs?
Mimosai yra tikras klasikinis brunch’o kokteilis! Jų paruošimas yra labai paprastas, ir aš pasidalinsiu keliais patarimais, kurie padės, jei planuojate juos gaminti vakarėliui. Taip pat aptarsiu, kokį vyną pasirinkti ir koks apelsinų sultys geriausiai tinka.
Geriausias Mimosų Santykis
Optimalus mimosų santykis yra lygios dalys putojančio vyno ir apelsinų sulčių. Šis santykis tinka tiek gaminant vieną kokteilį, tiek, kai tarnaujate didesniam žmonių skaičiui. Viena putojančio vyno butelis užtenka, kad pagamintumėte apie aštuonis mimosus.
Pagrindiniai Ingredientai
- Putojantis vynas: Rekomenduoju šaltą, sausą putojantį vyną. Pasirinkite vyną, kuris jums tikrai patinka. Nepriklausomai nuo to, kiek išleisti, aš paprastai renkuosi vynus, kainuojančius nuo 20 iki 35 eurų. Naudokite šampaną, Cava iš Ispanijos, amerikietišką putojantį vyną arba sausą Prosecco iš Italijos.
- Apelsinų sultys: Šviežiai spaustos apelsinų sultys yra geriausias pasirinkimas. Jos skonis yra šviežesnis ir švelnesnis nei parduotuvėje įsigytos sultys.
- Pasirinktinai: Galite pridėti lašelį likerio, pavyzdžiui, Grand Marnier, arba uogų skonio su Chambord, kad mimosas būtų dar skanesnis.
Kaip Pagaminti Mimosą
Norėdami pagaminti mimosą, visada pirmiausia supilkite putojantį vyną, tada užpilkite apelsinų sultis. Taip kokteilis geriau sumaišys ir nesukels lipnumo stiklo viršuje. Jei planuojate pridėti likerio, pirmiausia įpilkite jį į stiklinę, tada supilkite putojantį vyną ir užpilkite apelsinų sultimis.
Mimosų Variacijos
- Pridėkite lašelį spanguolių, ananasų ar granatų sulčių.
- Pakeiskite šiek tiek apelsinų sulčių su raudonųjų apelsinų ar greipfrutų sultimis.
- Pridėkite šviežių vaisių, tokių kaip braškės, mėlynės ir apelsinų griežinėliai.
- Norėdami sukurti nealkoholinį variantą, pakeiskite putojantį vyną putojančiu limonadu arba skoniu vaisių vandeniu.
Pabaigai
Šis receptas yra puikus pasirinkimas brunch’ams, gimtadieniams, šventėms ir vestuvėms. Geriausiems mimosams naudokite sausą putojantį vyną, kad sukurtumėte puikų balansą su apelsinų sulčių saldumu.